Being Mindful Blog

Gemeente Nijmegen Going Mindful

Profiteer tot 1 oktober 2017 van de Meedoen-regeling!

Logo Nijmegen

 

 

 

De Gemeente Nijmegen ondersteunt  tot 1 oktober 2017 minima bij trainingen van Being Mindful. Dit samenwerkingsverband zorgt voor € 150,- korting voor alle minima in Nijmegen en wordt de Meedoen-regeling genoemd. Zodoende worden de trainingen bij Being Mindful betaalbaar voor de meeste mensen en dat is een mooi begin van 2017!


De Meedoen-regeling is een regeling, die bedoeld is om inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid te geven een sportieve, culturele of educatieve activiteit te ondernemen.
Inwoners boven de 18 jaar (studenten uitgezonderd) met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum hebben met deze regeling recht op een eenmalige bijdrage van maximaal € 150,-.

Hoe gaat dat in zijn werk bij Being Mindful?

Als je je aanmeldt voor de 8-weekse mindfulnesstraining via de website (www.beingmindful.nl), dan kom je op de deelnemerslijst en neem je deel aan de training. Uiteindelijk springt de Gemeente bij en vindt de verrekening plaats in het voordeel van de deelnemer. Daarnaast wil Being Mindful ook bijdragen aan kostenvermindering en zo de training voor een breder publiek toegankelijk maken en hanteert een verlaagde cursusprijs voor deelnemers, die voldoen aan de eisen die de Gemeente Nijmegen stelt voor deelname.

Op deze manier zou het heel mooi zijn om mindfulness meer gemeengoed te maken en de bewezen effecten niet alleen als mooi verhaal te verkondigen, maar direct aan den lijve te kunnen laten ervaren! 

 

 

Being Mindful Mindfulness
Being Mindful Onderwijs
Being Mindful Interpersoonlijk
Being Mindful Mbsr

Wat is Mindfulness?

"Mindfulness ontstaat door bewust aandacht te schenken, in het huidige moment, met compassie en open en niet-oordelende nieuwsgierigheid. Door het ontwikkelen van deze vorm van aandacht, kunnen we een manier van leven ontdekken die uitnodigt om in het hier en nu te blijven. Zodoende verliezen we ons minder (snel) in het 'herkauwen' van wat geweest is en onze eindeloze tendens om ons zorgen te maken over de toekomst.''

Lees verder

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

Invalid Input

Mindfulness Nijmegen Metta Logo
Mindfulness Nijmegen Cfm Logo
Mindfulness Nijmegen RadboudcentrumvoorMindfulness
Mindfulness Nijmegen Trained To Teach Dot B Foundations
Trained To Teach Dot B
Mindfulness Nijmegen Cvm