Being Mindful Testimonials

refenties

Beingmindful Referenties Fontys
Beingmindful Referenties Hfc
Beingmindful Referenties Nim
Beingmindful Referenties Onderwijsspecialisten
Beingmindful Referenties Sintlucas
Being Mindfull Bildung Academie

Interpersoonlijke Mindfulness

Reacties van deelnemers

"Interpersoonlijke Mindfulness vind ik fijn, omdat het me helpt meer rust en acceptatie in interpersoonlijke situaties te ervaren. Daardoor krijg ik meer ruimte om positiever te reageren op andere mensen."
(Jan V., wetenschappelijk onderzoeker)

"Een intensieve training, die me veel geleerd heeft over mezelf in communicatie in een veilige leeromgeving. Ik verwacht hier in de toekomst veel aan te hebben."
(L. Wirken)

“De richtlijn ‘pauzeren’ is een aanwinst in het interpersoonlijke contact voor mij.
Daarnaast zijn er nog 5 richtlijnen die mij veel gebracht hebben, tot nu toe!”
(Winde O., Leerkracht Speciaal Basisonderwijs)

“Meedoen met de training geeft inzicht in ingesleten reacties en patronen. Daardoor ontstaat ruimte om stil te staan bij jouw manier van contact maken of deze juist te veranderen.”
(Anoniem)

Zelf ervaren wat deze training voor je kan betekenen?

Volg vrijblijvend een open les en maak kennis met de Trainer en training.

MBSR/MBCT-training

"Voor de training had ik het gevoel dat ik in een voortdenderende trein zat - zowel privé als op mijn werk - waardoor ik niet meer zoveel kon genieten van de dagelijkse dingen. Door de MBSR/MBCT training heb ik geleerd om uit die trein te stappen. Eric combineert de juiste dosis kennis met rust en acceptatie, die mij de ruimte gaf te ontdekken wat er te ontdekken was." (Marieke)

"Ofschoon ik via andere wegen al bezig was met nog meer bewustwording heeft deze training me toch nog verbaasd w.b.de diepgang die het mij heeft gegeven. Met name het bewust zijn van mijn eigen handelen in situaties was een echte eye-opener. Eric heb ik als een goede coach ervaren: open, belangstellend, niet-oordelend en ruimte gevend voor eigen beleving." (Mieke)

"Eric betrekt zijn persoonlijke weg in mindful-zijn op hele gewone toon in de training. Dit maakt dat de mindfulnessthema's die soms wat verheven kunnen klinken, heel tastbaar en bereikbaar worden.
Een aanrader, juist omdat je er op deze manier in je dagelijks leven direct mogelijkheden (en lessen ;-)) in ziet!" (Dagmara)

"Ik heb erg geaarzeld heb om aan de training mee te doen. Nu, ruim 2 maanden later, ben ik erg blij dat ik heb deel genomen en heb ik het gevoel krachtiger en met meer aandacht voor het moment in het leven te staan.
Dank voor de erg prettige, deskundige en evenwichtig gegeven avonden. Ik pas de methode dagelijks toe en het werkt!" (Kitty)

"De training heeft me bewuster gemaakt van mijn denken en doen, en heeft daarmee ruimte geschapen om betere keuzes te maken in het alledaagse leven. De training is wel behoorlijk intensief." (Rob)

Onderwijs

 “Ik ben blij met de oefeningen omdat het zo een stuk makkelijker is om te kijken hoe ik me voel en dit te kunnen beschrijven. Vaak willen we negatieve of verdrietige gedachten verdringen en er niet meer aan denken, maar hier leer je om ze juist toe te laten en te accepteren dat ze er zijn.” (Melissa, 1e-jaars verpleegkundige in opleiding, Fontys Hogescholen)

“De lange bodyscan bij de tweede bijeenkomst vond ik heel leerzaam. Ik merkte dat het moeilijk is om mijn aandacht bij een bepaald lichaamsdeel te houden. Ik merkte wel dat ik me na deze bodyscan veel meer uitgerust voelde dan daarvoor.” (Babette, 1e-jaars verpleegkundige in opleiding, Fontys Hogescholen)

“Vooral lastig vind ik het om niet te oordelen. Het is iets dat ik zo gewend ben om te doen, ook als ik een oefening uit deze training fijn vond om te doen – dat is toch ook een oordeel. Ik weet niet of dat verkeerd is en dat maakt me eigenlijk ook niet zo veel uit. Veel oefeningen uit deze training vond ik prettig. Die zal ik zelf ook blijven oefenen omdat ik ze prettig vond.” (Bart-Jan, 1e-jaars verpleegkundige in opleiding, Fontys Hogescholen)

"Als je vraagt hoe ik ervoor sta, gaat het over cijfers. Als je vraagt hoe ik erbij sta, gaat het over mij. Dat is een groot verschil." (anoniem, 2e klas Gymnasium)

"Dit raakt harten en zielen en daar houden docenten zich doorgaans niet mee bezig." (Job, 5e klas VMBO- speciaal onderwijs)

"Ik merk dat na de oefening mijn stemming veranderd is." (David, 2e klas VMBO - speciaal onderwijs)

"Als ik druk van een andere les kom, vind ik het erg fijn om weer even helemaal tot mezelf te komen met mindfulness." (Vinnie, Student Hogeschool Arnhem Nijmegen)

"Mindfulnessoefeningen brengen elke les effe de rust, die ik nodig heb om geconcentreerd aan de les te beginnen!" (Hidde, Student Hogeschool Arnhem Nijmegen)

Maatwerk coaching

"Eric heeft mij in een maatwerktraining laten kennismaken met de principes van mindfulness. De training heb ik als helder en praktisch ervaren. Het was met recht een maatwerk-training, die perfect aansloot bij mij agenda als bestuurder. Ik heb Eric ervaren als een geëngageerd mindfulnesstrainer, die ook bereid is in de spiegel van zijn eigen ontwikkeling te kijken."
(A. de Vries - Bestuursvoorzitter NIM)

Beingmindful Referenties Sintlucas
Being Mindfull Bildung Academie
Being Mindful Mindfulness
Being Mindful Onderwijs
Being Mindful Interpersoonlijk
Being Mindful Mbsr

Wat is Mindfulness?

"Mindfulness ontstaat door bewust aandacht te schenken, in het huidige moment, met compassie en open en niet-oordelende nieuwsgierigheid. Door het ontwikkelen van deze vorm van aandacht, kunnen we een manier van leven ontdekken die uitnodigt om in het hier en nu te blijven. Zodoende verliezen we ons minder (snel) in het 'herkauwen' van wat geweest is en onze eindeloze tendens om ons zorgen te maken over de toekomst.''

Lees verder

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

Invalid Input

Mindfulness Nijmegen Metta Logo
Mindfulness Nijmegen Cfm Logo
Mindfulness Nijmegen RadboudcentrumvoorMindfulness
Mindfulness Nijmegen Trained To Teach Dot B Foundations
Trained To Teach Dot B
Mindfulness Nijmegen Cvm