Being Mindful MBSR

Mindfulness-training MBSR / MBCT

"Dit avontuur heeft alle elementen van een heroïsche queeste, een langs het levenspad op zoek gaan naar jezelf."
(Jon Kabat-Zinn)

Mogelijke effecten van de training zijn:

  • toegenomen veerkracht en minder piekeren;
  • gezonder en bewuster omgaan met stress;
  • verbeterde weerstand;
  • je meer in balans voelen.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Deze training, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn (University of Massachusetts Medical Center, 1979), is de laatste jaren in Nederland enorm in opkomst. De training kenmerkt zich door het ontwikkelen van aandacht in het moment zelf en zonder oordeel. Vanuit een basishouding van geduld en nieuwsgierigheid oefenen we om elk moment in ons leven te ervaren zoals het is, prettig, onprettig of neutraal. In het wegduwen van wat we niet willen en het vastklampen aan dat we fijn vinden, ontstaat vaak stress en ontevredenheid. MBSR nodigt de deelnemer uit om bij elk moment bewust aanwezig te blijven. Op deze wijze leren we om vanuit een vaak automatische reactie te komen tot een bewust en behulpzaam antwoord.

MBCT staat voor Mindfulness Based Cognitiv Therapy. In 2002 ontwikkelde Prof. Mark Williams (Oxford) samen met John Teasdale (Oxford/Cambridge) en Zindel Segal (Toronto) deze training gebaseerd op de MBSR-training aangevuld met elementen uit de cognitieve gedragstherapie. Naast aandacht voor het lichaam is er een duidelijke focus op mentale processen, waarin automatismen zich razendsnel voordoen. Als we in staat zijn deze cognitieve processen oordeelloos te onderzoeken en om te buigen in processen, die ondersteunend zijn, dan kunnen veranderingen doorzetten, die jouw leven meer in balans kunnen brengen.

Zodoende ontstaat er een effectief samenspel tussen lichaam en geest, dat inmiddels door vele wetenschappelijke studies bewezen is.

Inhoud

De training bevat elementen uit zowel de MBSR als uit de MBCT. Door een terugkommoment op te nemen in de training verlenen wij onze deelnemers nazorg, zodat mindfulness echt de kans krijgt te beklijven! Je wordt bij ons dus niet na 8 weken trainen niet in het diepe gegooid!

Vrijblijvende Kennismakingsles: Vrijdagavond  2019 van 19.45 tot 21.00 uur.
Trainingsdata: Volgen binnenkort voor het najaar 2019
Verdiepingsdag: Zaterdag  van 09.00 tot 16.00 uur (locatie en datum volgen voor het najaar 2019)

Terugkomavond: Vrijdagavond  van 19.45 tot 21.00 uur
Zelf meenemen: Een warme omslagdoek
Locatie: Yogastudio Hazenkamp. Hazenkampseweg 26 in Nijmegen (https://www.yoganijmegen.nl/yogastudio-hazenkamp/)

Kosten (incl. BTW, reader, deelname aan verdiepingsdag):
€345 (studententarief)
€445 (particulier)
€650 (zakelijk)


 

 

 

Being Mindful Mindfulness
Being Mindful Onderwijs
Being Mindful Interpersoonlijk
Being Mindful Mbsr

Wat is Mindfulness?

"Mindfulness ontstaat door bewust aandacht te schenken, in het huidige moment, met compassie en open en niet-oordelende nieuwsgierigheid. Door het ontwikkelen van deze vorm van aandacht, kunnen we een manier van leven ontdekken die uitnodigt om in het hier en nu te blijven. Zodoende verliezen we ons minder (snel) in het 'herkauwen' van wat geweest is en onze eindeloze tendens om ons zorgen te maken over de toekomst.''

Lees verder

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

Invalid Input

Mindfulness Nijmegen Metta Logo
Mindfulness Nijmegen Cfm Logo
Mindfulness Nijmegen RadboudcentrumvoorMindfulness
Mindfulness Nijmegen Trained To Teach Dot B Foundations
Trained To Teach Dot B
Mindfulness Nijmegen Cvm