Being Mindful Stiltedagen

Stiltedagen

"Iedereen slaagt erin om het doel op een andere manier te bereiken."  
(Niccolo Machiavelli)

Wat gaaf om tot de ontdekking te komen, dat er veel te winnen is zonder dat je hoeft te scoren.
De luxe en weldaad die schuil gaat in 'niets moeten' is elke stiltedag weer een groot geschenk.
Alle oefeningen van de MBSR/MBCT-training passeren de revue in een atmosfeer dat je het niet fout kunt doen. Zo wordt een stiltedag een aaneenschakeling van oefeningen, die uitnodigen om steeds op te merken wat er zich van moment tot moment ontvouwt. De stilte waarborgt ieders persoonlijke proces op deze dag.

Zo kan een stiltedag jouw mindfulness-beoefening verdiepen en verstevigen of is het juist een kans om de draad weer op te pakken.

Een stiltedag is bedoeld voor iedereen, die al een 8-weekse mindfulnesstraining heeft afgerond of er een langdurige, dagelijkse meditatiebeoefening op na houdt.

Direct opgeven? Vul rechts het aanmeldformulier in!

Stiltedagen in najaar 2019 

Datum: Zaterdag 9 november 2019
Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
Locatie:  https://www.yoganijmegen.nl/yogastudio-hazenkamp/
Prijs: € 50,- p.p.contant te voldoen op stiltedag zelf
Neem mee: lunch, makkelijk zittende kleding en een warme omslagdoek

Datum: Zaterdag 14 december 2019
Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
Locatie:  https://www.yoganijmegen.nl/yogastudio-hazenkamp/
Prijs: € 50,- p.p.contant te voldoen op stiltedag zelf
Neem mee: lunch, makkelijk zittende kleding en een warme omslagdoek

 

Stiltewandeling

Enige tijd geleden stond er een artikel in de Volkskrant waarin Fredric Gros (Docent ethische filosofie aan de universiteit van Parijs) zich uitspreekt over het fenomeen wandelen:

"Herhaling is voor hem (Gros) de kern van het wandelen. Die herhaling maakt de gedachten vrij. Het ritmisch voortbewegen - 'extreme regelmaat is heel belangrijk' - bevordert bovendien de ontwikkeling van een verhaal.

Vroeger vormde lopen een aanwijzing voor iemands sociale positie', zegt hij, steeds behoedzaam naar de beste verwoording zoekend. 'Wie loopt, had kennelijk niet de middelen zich anderszins te verplaatsen. Paradoxaal genoeg is wandelen iets waardevols geworden. Het kan zelfs gebeuren dat je ervoor moet betalen. We zijn zo verzadigd met technologie dat wandelen als een bevrijding voelt. Omdat het weinig techniek vereist, kan een andere dimensie zich openbaren: die van de aanwezigheid. Door te wandelen herontdek je je lichaam en de wereld.'

Juist om deze redenen organiseert Being Mindful een paar stiltewandelingen per jaar. Deze wandelingen nodigen uit om die 'andere dimensie'  weer meer ruimte te geven: stilte. Vogels horen fluiten, wind door je haren, zon en regen op je gezicht. Je hoofd leeglopen.

De wandelingen zijn overigens niet helemaal in stilte, omdat het ook leuk en waardevol kan zijn om met elkaar te praten. Daarom bestaat een stilte wandeling uit een gedeelte stilteop de heenweg en is er ruimte op de terugweg ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Stiltewandeling 
Datum: Volgt!
Tijd: 11.00 tot  ongeveer17.00 uur
Locatie: Boscafé Merlijn
Prijs: gratis
Neem mee: lunch, geld voor koffie/thee , goede wandelschoenen en (regen)jas.

Wel graag opgeven voor de stiltewandeling via het keuzemenu rechts. 

Direct opgeven?
Vul rechts het aanmeldformulier in!

Being Mindful Mindfulness
Being Mindful Onderwijs
Being Mindful Interpersoonlijk
Being Mindful Mbsr

Wat is Mindfulness?

"Mindfulness ontstaat door bewust aandacht te schenken, in het huidige moment, met compassie en open en niet-oordelende nieuwsgierigheid. Door het ontwikkelen van deze vorm van aandacht, kunnen we een manier van leven ontdekken die uitnodigt om in het hier en nu te blijven. Zodoende verliezen we ons minder (snel) in het 'herkauwen' van wat geweest is en onze eindeloze tendens om ons zorgen te maken over de toekomst.''

Lees verder

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Neem contact met mij op

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

Invalid Input

Mindfulness Nijmegen Metta Logo
Mindfulness Nijmegen Cfm Logo
Mindfulness Nijmegen RadboudcentrumvoorMindfulness
Mindfulness Nijmegen Trained To Teach Dot B Foundations
Trained To Teach Dot B
Mindfulness Nijmegen Cvm