Bewust in het moment

Ervaringen bij Defensie

Niet zweven, maar met beide voeten op de grond en je focus aan.


"The faculty of voluntarily bringing back a wandering attention, over and over again, is the very root of the judgment, character and will." - William James

Rembrandt Joosten

Rembrandt heeft tijdens zijn dienst een zeer zwaar ongeluk gehad waarbij hij zijn hand verliest en heeft moeten vechten voor zijn leven.

In de twee jaar daarna heeft hij zichzelf op wonderbaarlijke wijze teruggevochten naar het hoge mentale en fysieke niveau waar een sf operator aan moet voldoen.

Mijn innerlijke kracht om dieper tot mezelf te komen.

Voor mij is mindfulness het verzetten van je gedachten. Jezelf afzonderen en bewust worden van je zijn. Onbewust is dit wat ik door mijn leven heen al veel heb toegepast. De jaren na mijn ongeluk ben ik dit bewuster gaan inzetten.

De doelen die ik mezelf heb gesteld in het begin van mijn revalidatie periode waren groot, vaak te groot. Dit was omdat ik het liefst gister alweer als operator aan het werk had gegaan. Die snelheid en de grote doelen zorgde ook voor tegenslagen, ik haalde mijn doelen niet in een keer. En tijdens dat proces kwamen met regelmaat de gedachtes naar boven “Ik kan niets, ik ben nutteloos”. Door iedere keer bewust daar even kort bij stil te staan en het te accepteren dat die gedachtes er ook mogen zijn. Dat is voor mij ook mindfulness.

Ik heb tijdens deze periode vooral geleerd dat je moet dealen met de omstandigheden die er op dat moment zijn. Het gebruik maken van mijn innerlijke kracht om dieper tot mezelf te komen dat heeft mij gestimuleerd om door te zetten en negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes.

Beloon jezelf

Wat mij hielp in dit proces is denk groot maar maak de stappen ernaar toe klein en overzichtelijk. Beloon jezelf bij het halen van elke stap. Houd ondanks de tegenslagen je doel voor ogen. Zet de negatieve gedachten om naar positieve gedachten. Denk aan de mooie momenten en het gevoel die het halen van jouw doel gaan opleveren.

In het hier en nu

Tijdens zware en moeilijke momenten in mijn commando-opleidingen, verschillende missies en zeker tijdens mijn revalidatie heb ik veel gehad aan deze manier van denken. Tijdens mijn sup tochten zet ik mindfulness in. Suppen helpt mij om mijn gedachten te verzetten of zelfs even aan niets te denken en te zijn in het hier en nu.

Zij volgden een training bij Being Mindful:

Contact

Being Mindful

Bohrstraat 20
6533DS Nijmegen

T  06-51565763
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I  beingmindful.nl

KvK 54398789
BTW NL164294843B01

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 Being Mindful
Niets van deze website mag zonder toestemming worden gebruikt.

Beheer | Netnog websites