Je weet waar je vandaan komt!

Je leeft in het hier en nu!

Je bent klaar voor de volgende stap!

"Everything that is taught has to be lived.
Life is the curriculum."
(Jon Kabat-Zinn)

Certificeringen

 • Certificeringen Mindfulness

  links vind je een korte beschrijving van de opleidingen die ik heb gevolgd.

 • Radboudumc

  Bij het Radboudumc Centrum voor Mindfulness heb ik mijn twee jarige postdoctoraleopleiding tot categorie 1 mindfulnesstrainer afgerond in de periode 2010-2012. Deze opleiding leidt op tot het mogen geven van de MBSR/MBCT-training. 

 • Center for Mindfulness

  Het Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School organiseerde samen met Insight Dialoque een internationele verdiepingsopleiding (speciaal voor MBSR/MBCT trainers) waarbij 'Mindful Communication' genaamd Presence in Relationship centraal stond. Thema's die hiebij leidend waren zijn: het oefenen van internal en external Mindfulness, communicatie inzetten als mindfulnesstool, leren vertrouwen op hetgeen zich aandient, opmerken dat menselijke contact diepe impact heeft.

 • Insight Dialoque

  De Insight Dialoque Community organiseerde samen met Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School een internationale verdiepingsopleiding (speciaal voor MBSR/MBCT trainers) waarbij 'Mindful Communication' genaamd Presence in Relationship centraal stond. Thema's die hiebij leidend waren zijn: het oefenen van internal en external Mindfulness, communicatie inzetten als mindfulnesstool, leren vertrouwen op hetgeen zich aandient, opmerken dat menselijke contact diepe impact heeft.

 • CVM

  Bij het CVM (Centrum voor Mindfulness Amesterdam) heb ik mijn opleiding tot mindfulnesstrainer .b (spreek uit: dot be) met succes afgerond. Deze opleiding certificeert tot het geven van een 9-weekse mindfulness-introductietrainingen voor jongeren in een schoolsetting tussen de 15 en 20 jaar. 

 • Certificaat .b

 • Mindfulness in Schools Project

  In Engeland heb ik de opleiding tot .b-Foundations trainer behaald. Deze training is een introductietraining voor docenten en mentoren/studiecoaches om zelf de ervaring met mindfulness te hebben en vanuit hun rol studenten kunnen doorverwijzen naar de .b-training.

 • Certificaat .b-Foundations

Pionieren en verbinden

Ik ben een pionier en een verbinder als het gaat om mindfulness. Daar waar een verbinding onmogelijk lijkt, ligt voor mij een uitdaging. Als de verbinding er uiteindelijk is op basis van respect en vertrouwen is mijn missie geslaagd en gaan we samen aan de slag. 

Deze ambitie geeft mij de energie om met me passie te blijven inzetten voor mindfulness en coaching.

Moeite doen . . .

In 2010 begon voor mij het mindfulness-avontuur, toen ik bij het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness de opleiding tot mindfulnesstrainer volgde.
In 2012 sloot ik deze opleiding succesvol af. Sinds 20212 werk ik als docent  en als mindfulnesstrainer binnen het onderwijs. Op dit moment werk ik als mindfulnesstrainer, vertrouwenspersoon en als docent voor studenten en medewerkers bij Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Mindfulness binnen het onderwijs krijgen was een lange weg van vallen en opstaan, verbinden waar weerstand ontstond en volhouden waar de deur leek dicht te gaan. Ik moest met recht 'moeite doen...'.

Mindfulness = Nieuwsgierigheid + Vriendelijkheid + Discipline

In 2024 is voor mij mijn coach-avontuur begonnen. De opleiding Persoonlijk Leiderschapscoach heb ik afgerond bij MyQuest. Sinds 2024 geef ik als docent de module Persoonlijk Leiderschap voor HBO-studenten bij de HAN.

Daarnaast ga ik ook graag op individuele basis coachtrajecten aan op aanvraag. 

Persoonlijk Leiderschap = Persoonlijk Groeien door Moeite doen!

Eric Oostdijk

 (Cat. 1) Mindfulnesstrainer | Docent & Vertrouwenspersoon HAN University of Applied Sciences|

Dank gaat uit naar mijn leraren:
Thich Nhat Hahn / Jon Kabat-Zinn / Vinny Ferraro /Christina Feldman /Gregory Kramer/ Phyllis Hicks /
Florence Meleo-Meyer/ Bart van Melik / Akincano / prof. Anne Speckens / Marij Geurts / Frist Koster/

Grote erkenning  gaat uit naar de fotografen op Unsplash.com, voor het vrij beschrikbaar stellen van hun mooie foto's. 

Waarom politie en defensie?

Met name 'moeite doen', oftewel het ontwikkelen van discipline is een van mijn drie pijlers als het gaat om aanleren van mindfulness.
Waar wordt een grote waarde gehecht aan discipline? Bij politie en defensie.
Waar is veel uitval door stressgerelateerde klachten? Bij politie en defensie.
Het actief inzetten op externe discipline gaat niet zonder het ontwikkelen van interne discipline, vriendelijkheid en nieuwsgierigheid.
En zo komen we terug bij het begrip zelfregulatie, oftewel mindfulness.

Een andere rede waarom ik mijn trainingen aanbied voor politie en defensie heeft te maken met mijn rol van vertrouwenspersoon. In die rol valt me op dat veel melders zich schamen, schuldig voelen en zich het liefste niet melden bij een vertrouwenspersoon, met als resultaat dat er veel leed ontstaat. Deze dynamiek is ook herkenbaar bij trauma-problematiek. 

Zij volgden een training bij Being Mindful:

Contact

Being Mindful

Bohrstraat 20
6533DS Nijmegen

T  06-51565763
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I  beingmindful.nl

KvK 54398789
BTW NL164294843B01

Locatie

Contactformulier

Please type your full name.

onjuiste invoer

Onjuist mailadres

Invalid Input

© 2022 Being Mindful
Niets van deze website mag zonder toestemming worden gebruikt.

Beheer | Netnog websites